Pregled 2017 in plan 2018

Spoštovani dvigovalci !

Hvala za vse aktivnosti za dvig zavesti in boljše možnosti za vse nas kot posameznike in družbo v letu 2017 ! Tukaj so e-novice o tem, kaj smo počeli v letu 2017 in kaj načrtujemo v letu 2018

Pregled dela 2017

Prvega februarja smo soustvarjali novo zgodbo o socialnem podjetništvu, ko smo v prostorih društva Dnevni center aktivnosti Toti DCA na Gorkega 34 postavili temeljni kamen za združenje Socialna ekonomija Slovenije.

Na srečanjih Ko dvignem sebe, dvignem Maribor 3 (link) in 17. februarja, 14. aprila, 12.,  9. in 29. maja smo se srečevali podjetni posamezniki, ki prevzemamo odgovornost za svoja življenja v svoje roke in nam ni vseeno, kakšen vpliv imamo na družbo in okolje.

Na srečanju smo imeli predavanja in predstavitve etičnih, družbeno-odgovornih in trajnostnih podjetij ter posameznikov. Spoznavali smo naravno pravo (razliko med človekom in osebo) ter naše pravice.

1.6.2017 smo imeli zanimivo srečanje v prostorih Podružnice združenja Socialna ekonomija Slovenije na Partizanski 12 v Mariboru, ki nam jih je prijazno odstopil Toti DCA. Nekaj utrinkov tukaj.

8.6.(link) smo na posestvu Sončni raj v Medenem parku v Vodolah 2 v Malečniku simbolično posadili murvo na edinem še prostem mestu na posestvu. Ali jo greste kaj pogledat in zalit?

Poleti smo opazili, da je s trga Svobode izginila naša zastava s 500 podpisi znanih Mariborčanov. Snaga, Nigrad in občina nič ne vedo. Članek na 24ur.com tukaj.

Konec poletja (26.8.2017) smo na Večerovem pikniku dvigovali Maribor in dogajanje posneli z zraka. Več tukaj.

Glavni dogodek leta 2017 je bil zagotov tri-dnevni 3. festival Ko dvignem sebe, dvignem Maribor z več kot 35 brezplačnimi dogodki. Festival je izvedlo več kot 35 izvajalcev, nastopajočih in kakih 15 prostovoljcev. Oglejte si program in foto utrinke. Morda se kje najdete.

Leto 2018

je tukaj. Vsako drugo sredo bomo v prostorih dnevnega centra aktivnosti za starejše Toti DCA na Gorkega 34 ali na Partizanski 12 izvedli srečanje Ko dvignem sebe, kjer se lahko predstavite na način, na podate orodja za dvig človeka in družbe.

Že v torek, 9.1.2018 vas vabimo vse podjetne, ki spodbujate bolj etično in družbeno-odgovorno podjetništvo na srečanje ob razglasitvi Maribora za evropsko prestolnico socialne ekonomije. Klikni za več informacij in prijave. Deli facebook dogodek !

Že sedaj lahko napovemo, da bomo začeli s predavanjem znanega slovenskega ekologa in kritika družbenih razmer Antona Komata. Prijavite se lahko na prijavnici tukaj.

4. festival Ko dvignem sebe, dvignem Maribor bo letos še pred poletjem ! Dogajal se bo 16. 6. 2018 na Dravskem obrežju in v objektu Maribox (bivši Kolosej). Več naslednjič.

Vse dobro v letu 2018 in bodite aktivni za skupen dvig !

Upravni odbor gibanja Ko dvignem sebe

Miro Mihec, Iris Magajna in Mirjana Ivanuša

gibanje@kodvig.si

041 710-277 (Miro)