2. FESTIVAL 16.11.2016 City hotel Maribor

Na 2. festivalu Ko dvignem sebe, dvignem… smo se posvetili podjetnikom in ga razdelili na dva dela. V dopoldanskem delu smo pripravili konferenco z naslovom: Zdrav človek – zdravo podjetje – zdrava družba. V tem delu smo gostili 13 naslednjih predavateljev.
_mg_0681

Uvodoma je ddr. Matjaž Mulej je predstavil Zdravje družbe z vidika odgovornosti posameznika.

 

 

 

_mg_0721

 

Dolgoletni bivši glavni inšpektor Republike Slovenije za delo mag. Borut Brezovar je na simpatičen način podal kratke, jasne in koristne napotke za podjetja, kako naj zadovoljijo obisk inšpektorja v svojem podjetju.

 

 

 

Mag. Katarina Železnik Logar, dipl. san. inž. iz Inštituta za varstvo pri delu Maribor je predstavila, kako lahko s promocijo zdravja na delovnem mestu podjetja dosežejo večjo produktivnost. Alenka Kuegerl je zastopnica podjetja Enjo Slovenija, ki zagovarja čiščenje brez kemikalij. Je podjetnica, ki živi v Avstriji in se na delo vozi v Slovenijo. Predstavila je tudi Združenje Frekvenca, ki zastopa ranljive družbene skupine.

 

 

Mag. Miloš Židanik je strogo zagovarjal zdravje posameznika skozi veganstvo in nam postregel z nekaj pretresljivimi slikami in statističnimi podatki. Namreč da je vsejedstvo krivo za večino bolezni in onesnaževanja v današnji družbi.

 

 

 

 

Waldorfski pristop k zdravju nam je na sproščujoč, igriv način prikazala Suzana Mihec, waldorfska razvojna pedagoginja z nekaj miselnimi poskusi koncentracije na delovnem mestu.

 

 

Mlada podjetnica in avtorica knjig Petra Škarja je s svojo knjigo in predavanjem z naslovom Virusi Slovenije na delovnem mestu opozorila na tipične slovenske izgovore, zakaj ne moremo uspeti.

 

 

Jerneja Krapše je trenerka uspešnega življenja in nam je na kratko predstavila motivacijo in prevzem osebne odgovornosti.

Miro Mihec iz podjetja za etično oglaševanje Etika je poudaril Etično delovanje za celovitost človeka, ki je osebne etika (odgovornost) tako delojemalca kot delodajalca v enakovrednem odnosu. Ko bomo kot družba dovolj dvignili zavest  v smislu zavedanja slogana “Ni vseeno, vse je eno”, bomo hitro lahko ustvarili bolj etično družbo.

_mg_0861

Poslovna boginja dr. Špelca Morojna je morda koga presenetila s svojim načinom dvigovanja poslovnega uspeha. Namreč izkušena predavateljica in poslovna ženska zagovarja, da je prosti čas kreativni počitek, ne odklop. Odklopiš se od nečesa, kar te bremeni. V prostem času v smislu kreativnega počitka se porodi največ uporabnih idej, ki prispevajo k dvigu poslovnega uspeha tako posameznika, kot posledično za podjetja.

_mg_0932-2

Imeli smo čas gostiti tudi Marka Pogačnika, kiparja, avtorja, zdravilca zemlje. Geomantik in soustanovitelj Drnovškovega Gibanja za pravičnost in razvoj v svojem predavanju izpostavil pomen zdravja Zemlje, Slovenije in Maribor. Ob tej priložnosti ste lahko udeleženci konference in popoldanskih delavnic na stojnici Umetnostne galerije Maribor spoznali zadnjo knjigo Marka Pogačnika z naslovom Maribor v svoji lepoti in moči.

_mg_0622

 

Dr. Danijel Rebolj je predstavil inovativno konferenčno tehnično rešitev za učinkovito podporo pri razpravi udeležencev Meettell, ki smo jo tudi uspešno preskusili na konferenci.

 

 

Po konferenci so si lahko udeleženci ogledali stojnice s ponudbo zdravja, poskusili dobrote in se med seboj spoznali.

2_festival

 

Popoldan je med 15. in 20. uro v okviru 2. festivala Ko dvignem sebe, dvignem Maribor potekalo 20 brezplačnih delavnic za temo osebnostnega razvoja, po 3 hkrati v treh dvoranah City hotela Maribor.

 

POPOLDANSKE DELAVNICE

Na 2. festivalu Ko dvignem sebe, dvignem Maribor so bile za širši krog ljudi po dopoldanski strokovni konferenci o zdravju zanimive popoldanske delavnice. 20 izvajalcev je predstavilo 20 delavnic za osebnostni razvoj v treh dvoranah Hotela City Maribor sočasno.Predstavljamo jih s kratkimi povzetki tem.

img_1199a

Marjan Holc, predsednik društva Toti DCA (Dnevni center aktivnosti) je predstavil brezplačne aktivnosti centra z lokacijami na Partizanski 12 in Gorkega 34 v Mariboru: ročna dela, več  tujih jeziki, slikarska delavnica, mojstrska delavnica, joga, telovadba…Pred polno dvorano A je predstavil tudi neformalno mrežo organizacij iz 22 sosednjih občin, s katerimi se združujejo v medgeneracijskih aktivnostih.

img_1234a

Miro Mihec, lastnik podjetja za etično oglaševanje Etika d.o.o. je v svoji delavnici Povej svojo zgodbo  – Etični marketing poudaril, da ima vsak posameznik svojo edinstveno zgodbo, ki je običajno njegovo poslanstvo. V primeru, da želi od tega poslanstva živeti, potrebuje znanja etičnega marketinga. Današnja doba interneta omogoča mnogo promocijskih aktivnosti, ki jih lahko izvaja vsak posameznik. Sicer pa podjetje Etika d.o.o. vse promocijske aktivnosti lahko tudi izvaja po naročilu. Vsem prisotnim, ki ga pocukajo za rokav, je ponudil 1 uro brezplačnega svetovanja na področju marketinga, prodaje in socialnih omrežij info@etika.si.

img_1250a

Iris Magajna je predsednica društva in socialnega podjetja Pupillam, so.p., ki je tudi nosilec gibanja Ko dvignem sebe, dvignem Maribor ter z Etiko glavni organizator 2. festivala. Iris Magajna je mojstric NLP in strastna komunikatorica, zato je predstavila tematiko Učinkovita komunikacija za vsak dan. Izogibanju se posploševanju, konfrontaciji, uporabljanju besedice »ne« na koncu stavka in še marsikaj koristnega smo lahko slišali na njeni delavnici.            

 

Dr. Špelca Morojna je ustanoviteljica kreativnega podjetja Poslovna boginja d.o.o. Na svoji delavnici »Zakon privlačnosti in upaj si noro finančno uspeti« je prisotne najprej vprašala »Zakaj ste tu?«. Špelca je na nek način usodna ženska, saj spreminja življenje na bolje tistim ljudem, ki so za to pripravljeni. Poudarila je, da je vsak odgovoren za svoje življenje in da je njegova trenutna situacija natančen odsev njegovih trenutnih dejanj in misli glede obilja. Dr. Špelca Morojna je prisotnim ponudila brezplačno video serijo »Skrivnosti srčne prodaje«, na katero se lahko prijavite na spletni strani www.srcnaprodaja.com.

 

Marko Pogačnik je svetovno znan geomantik, ki po metropolah postavlja kamne kot akupunkturne točke za zdravljenje zemlje in prostora po vsem svetu. Marko Pogačnik je tudi avtor slovenskega grba, soustanovitelj Drnovškovega gibanja za pravičnost in razvoj ter avtor številnih knjig. Na 2. festivalu je Marko Pogačnikpredstavil delavnico z naslovom »Maribor v svoji lepoti in moči« ter svojo istoimensko knjigo.
Gabriela Lukman je predstavil delavnico »Stres na delovnem mestu.«img_1188a

Mladi podjetnik Primož Kosi je predstavil delavnico »Pozitivna naravnanost za poslovni uspeh.«

Jelka Segulin je predstavila orodja za prihranek časa, denarja in energije s pomočjo mediacije.img_1225a

Suzana Mihec je waldorfska specialna pedagoginja. Na zanimivi delavnici, kjer nikomur ni bilo dolgčas, saj smo se lahko igrali, je predstavila, kako razgibamo možgane in telo za povečanje učinkovitosti.

Maja Škontra je odkrivala čarobne potenciale otrok.

img_1291a

Valentin Rozman je predstavil »Praktično ustvarjanje raja na zemlji« skozi 5 tematik:  1. Desteni gibanje, 2Gemstone University oziroma PanTerra organizacijo, 3. Keshe Foundation4. Spurt Slovenia in 5. Združenje enako odgovornih.

Angelina Premdehar je avtorica oddaj Spoznajmose.com tv produkcije Prehar, ki si jo lahko ogledate ob sobotah ob 14.50 in ob nedeljah ob 20.25 na tv Maribor (Tele M). Angelina in Roman sta posnela 2. festival Ko dvignem sebe, dvignem Maribor. Angelina Premdehar je tudi avtorica delavnic Vizija srca in povezovalka Kluba soustvarjalcev.

_mg_0824

Lidija Ferk je predstavila delavnico »Preprečevanje nasilja na delovnem mestu«.img_1193a

Andrej Pešec je predstavil delavnico »Premagaj strah in osvobodi potencial«.

Branko Škof, predsednik Združenja za preprosto in naravno življenje Maribor je predstavil delavnico »Zdravje je naše največje bogastvo«.

Branko Škof in Maja Pipan sta za vse udeležence 2. festivala Ko dvignem sebe, dvignem Maribor pripravila degustacije veganskih dobrot.

Jerneja Krapše je trenerka osebnega življenja, ki je vodila 1. festival Ko dvignem sebe, dvignem Maribor 12.11.2015  v veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča SNG Maribor. Medtem je postala mamica, na svoji delavnici na 2. festivalu pa je predstavila Skrajšan trening za uspešno življenje.

Petra Škarja je prodorna mlada podjetnica, avtorica knjig. Predstavila je knjigo »Virusi Slovenije«, ki navaja slabe navade, se jih moramo znebiti, če želimo zablesteti v svojem življenju.
Njena delavnica je imela naslov »Strah pred padci«.

img_1307a

Bojan Butolen je predstavil delavnico »Prevzem odgovornosti na poti iz blodnjaka« o tem, da imamo ljudje pravico do naravnega prava. Ali ga poznamo?