NIKA MASTNAK – Življenje je lahko pravljica

Življenje je lahko pravljica, pot, posuta z lepimi in manj lepimi stvarmi, če le znamo prisluhniti sebi in svojemu telesu. Zavedati se moramo, da smo za večino stvari v življenju odgovorni sami ter da smo gospodarji svojega življenja mi sami.

Za ta klik v svojih mislih sem potrebovala kar nekaj časa, no ampak nikoli ni prepozno 😉

Kot že veš, sem  bila kot otrok veliko bolna (tudi po 10 gnojnih angin letno),  pri 19 letih so mi diagnosticirali policistične jajčnike in ker sem se zaradi šole veliko sekirala sem dobila še gastritis, vnetje trebušne sluznice (vzrok za to sem ugotovila kasneje).

Ves čas sem se slabo počutila, bila brez energije, volje ter večno utrujena.

Je to dovolj razlogov za spremembo?

Danes imam redne menstruacije brez nadomestne hormonske terapije, sem brez slabosti, niti en krat na leto nisem prehlajena in prekipevam od energije in sreče.

Sreče, da sem se podala v svet iskanja, na pustolovščino, kjer sem odkrila 6 faktorjev, ki so mi spremenili življenje. Če bi teh 6 faktorjev poznala že prej, do teh težav zagotovo sploh ne bi prišlo.

Danes pazim kaj razmišljam, imam z vsemi dobre odnose (tudi sama s seboj), se veliko gibam, zdravo prehranjujem in pijem vodo ter si vzamem čas zase.