VALENTIN ROZMAN – Strasten raziskovalec življenja in praktivist za boljši svet

Konfliktni odnosi v družinskem podjetju mojih staršev, nepričakovano končanje triletne partnerske zveze ter samomor matere so bili ključni dogodki, ki so me leta 2000 usmerili na pot samostojnega podjetništva ter poglobljenega spoznavanja sebe in delovanja tega sveta.

Po uspešni karieri kot samostojni grafični oblikovalec, spletni programer in fotograf, sem leta 2008 začutil potrebo, da s svojimi izkušnjami, znanjem in spoznanji aktivno pomagam ljudem v stiski. Odprl sem psihološko terapevtsko ordinacijo, ki so jo pričeli obiskovali ljudje tudi iz najbolj oddaljenih krajev Slovenije. Kmalu pa sem uvidel, da bom z osebnim svetovanjem lahko pomagal le manjšemu številu ljudi ter da preobrazba miselnih vzorcev zahteva večletno intenzivno delo.

Moje iskanje učinkovitejših rešitev za globalno preobrazbo me je leta 2010 pripeljalo do odkritja mednarodne raziskovalne skupine Desteni oziroma Equal Life Foundation ter TechnoTutor inovativne učne tehnologije. Po 15 letih raziskovanja vsega mogočega na tem svetu, lahko rečem, da sem našel najbolj natančne informacije o delovanju tega sveta ter učinkovite praktične rešitve za notranjo in zunanjo preobrazbo.

Pričel sem s pisanjem javnih spletnih ter video dnevnikov za lastno preobrazbo mislenih vzorcev, tako v slovenskem, kot angleškem jeziku. Leta 2011 sem izdal svojo prvo knjigo z naslovom Od razsvetljenja do zdravega razuma. Leta 2014 pa sem začel s produkcijo serije več kot 300 video posnetkov, ki si jih vsak lahko ogleda na YouTubu pod naslovom Praktično ustvarjanje raja na zemlji.

Se še kdo zaveda, da se mora čisto vsak od nas intenzivno spremeniti? Je še komu jasno, da lahko družbo radikalno izboljšamo le na miren način, s praktičnim političnimi aktivnostmi? Take osebe vabim na vpis v brezplačni spletni tečaj DIP Lite ter včlanitvi v Združenje enako odgovornih. Na ta način bomo najhitreje brezpogojno zagotovili dostojne življenjske razmere za vsa živa bitja na tem svetu.

Valentin Rozman, direktor inštituta Mali genij