Simon Eržen – avanturistični turni kolesar in podjetnik

Rojen v Mariboru, po izobrazbi magister strojništva sicer pa kolesar že od malih nog, vse od kar sem v najstniških letih začel tekmovati z BMX kolesi. Sprva sem v polnem elanu 9 let premagoval vso evropsko in svetovno elito in osvajal stopničke v BMX-u, temu pa sem v kasnejših 3 letih dodal še uspehe v gorskem (dvoboju in četveroboju) kolesarjenju.

Po prenehanju tekmovalne kolesarske kariere sem v celoti prenehal tekmovati z drugimi, a vseeno ostal zvest kolesu. Tako sem se leta 2008 lotil projekta Simon Eržen s kolesom okoli sveta. Pot sem začel z ekspedicijo po Novi Zelandiji. Vse od takrat sem na krajših in daljših ekspedicijah prekolesaril že velik del sveta, veliko poti in dogodivščin pa me še čaka. To je moj življenjski projekt v sled katerega živim svoje sanje in med ljudmi širim zavest, da je v življenju možno doseči prav vse, ko si pripravljen za to dovolj tvegati. Moja pot se je začela s preprosto odločitvijo, nato pa stvar izpeljem v svojem slogu. Takrat sem svoboden in pridobivam na notranji moči. Kolesarske odprave podpiram povečini sam, s pomočjo sponzorjev, prostovoljne zbrane prispevke pa razdelim med ljudi (predvsem otroke) na poti, ki to potrebujejo.

Vse to enostavno ni bilo dovolj. Ko sem dvignil sebe, sem se pred nekaj časa tudi zavestno odločil iti po samostojni poslovni poti, kjer sem jaz tisti, ki držim vajeti v rokah. Ustanovil sem lastno podjetje, ki s svojimi večletnimi mednarodnimi izkušnjami strateško pomaga podjetjem v avtomobilski, kovinski, plastični in strojegradnji industriji dolgoročno zagotoviti profitabilno rast, povečati izvoz in prihodke od prodaje. Še več, pomaga jim realizirati začrtane plane za dosego teh ciljev. Živim v zavedanju, da je uspeh vašega podjetja, uspeh tudi mojega podjetja. Torej se dvigamo skupaj.

Mnenja sem, da enostavno nikoli ni dovolj, da se nebi mogel dvigniti še višje, zato grem naprej novih izzivom naproti.

Več o mojem poslanstvu in kolesarskih podvigih najdeš na: www.bikingtheglobe.netza dvig vašega podjetja pa se obrni na www.proconsilium.at.