NASTJA MULEJ – Pozitivna revolucija

Nastjo Mulej smo srečale na letošnjem sejmu MOS v Celju, na srečanju Network MEMA.  Bila je oblečena v športno rumeno majico z napisom POZITIVNA REVOLUCIJA. Seveda smo jo opazile še preden je nastopila na odru.  Sporočilo na majici, ki govori samo zase.

KAJ JE POZITIVNA REVOLUCIJA?

Kaj lahko sami storimo za boljši svet?

»Pozitivna revolucija je revolucija v razmišljanju in vedenju, v odnosu in naravnanosti, vrednotah in delovanju: da postanemo učinkoviti, uspešni, spoštljivi, sodelovalni, da se nenehno izpopolnjujemo, in da prispevamo skupnosti. Da ne čakamo, se ne izgovarjamo in se ne zanašamo na nikogar drugega – da sami nekaj naredimo in prispevamo k pozitivnim spremembam na pozitiven, konstruktiven in koristne način – najprej na sebi in potem tudi v našem okolju.

Pozitivna revolucija temelji na petih načelih:

  • Učinkovitost – zagotoviti, da izvedete to, kar načrtujete
  • Konstruktivnost – nenehno povečevanje pozitivne naravnanosti, navad in spretnosti, ter sočasno zmanjševanje negativnega odnosa. Vsak posameznik ima možnost in dolžnost, da se izboljšuje
  • Spoštovanje – obravnavanje drugih ljudi na spoštljiv način, z upoštevanjem človekovega dostojanstva in pravic
  • Prispevanje – vaš osebni prispevek k spodbujanju pozitivne revolucije v vašem okolju.

Pozitivna revolucija v razmišljanju ima svojo energijo in smer. Njeni nasprotniki pa niso drugi ljudje, temveč so to ustaljeni vzorci v naših mislih. Z de Bonovimi metodami in orodji te vzorce lahko spreminjamo na boljše in tkao lahko izboljšujemo lastno življenje in  izboljšujemo lastno življenje in svet okoli sebe.

Kaj lahko vi naredite za boljši svet? Kliknite sem napišite in uresničite!«

Več zgodb Nastje Mulej najdete na tej spletni strani.