SUZI ASFOUR: Sem, ki sem, in to je moja zgodba!

V letu 2013 se je mojemu življenju nevarno približeval cunami. Slutila sem ga, čeprav ga še ni bilo videti. Grozil je, da bo pogoltnil vse, na kar, sem bila navezana, vse, kar mi je pomenilo smisel življenja. Zatiskala sem si oči pred resnico v upanju, da me bo samo oplazil….

A ni. Na začetku leta 2014 je silovito udaril na bregove mojega življenja. Podiral je neusmiljeno in vseobsegajoče. Soočiti sem se morala z velikimi izgubami, težkimi preizkušnjami in globoko bolečino. Izdaja, ločitev, razpad družine, izguba doma, službe, eksistence, sebe … življenje mi je razpadalo in jaz z njim… hudo je bilo, nekaj časa celo nevzdržno…. utapljala sem se….. in ja, cunami je pogoltnil večino tistega, kar je mojemu življenju dajalo vsebino.
Narava se, še po tako hudem neurju, enkrat spet umiri. Takrat sama s svojo močjo pozdravi svoje rane. Ljudje smo del narave in tudi mi imamo svojo notranjo moč. S časoma je vzniknila tudi moja. Najprej zelo nežno, kot kal iz semena, potem pa vedno močneje, dokler se ni okrepila v pozitivno življenjsko silo, ki me je vrnila nazaj k sebi. Potovanje v novi strugi mojega življenja me je nagradilo z dragocenimi spoznanji, uvidi in nauki. Cunami se je sprožil z razlogom. Hvaležna sem, da sem v njem prepoznala ključni in zelo intenzivni učni proces na vseh življenjskih ravneh. Danes razumem! In ko pogledam nazaj, vem, da sem imela le dve možnosti: potop ali dvig. Izbrala sem slednje.

Nekje na poti sem nehala preštevati svoje izgube. Namesto tega sem začela seštevati svoje darove. Človek jih ima izjemno veliko, ko spremeni svoj pogled. Tudi vrednostni sistem pridobi drugačno vsebino. Vodilno vlogo prevzamejo iskrenost, sočutje, ljubezen, usklajenost, ravnovesje, radost. Vitalna energija, ki jo čutiš v sebi, se nato zliva tudi navzven. Ko si, kar si in TO deliš s svetom, sta uspeh in blaginja zagotovljena vsem!
Sedaj svoje darove povezujem in delim ter z njimi bogatim sebe in druge. Sem poslovna asistentka, predsednica Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije, predavateljica, moderatorka. To niso le vloge, temveč moji iskrivi viri za doseganje polnosti v življenju. Skozi njih lahko izrazim svojo pristnost in povezanost z najboljšim, kar nosim v sebi. Združujejo moj analitični um, dinamični duh in srčni pristop.
Vodi me misel, ki jo je napisal Victor Hugo: » Človek ni rojen, da vleče verige, temveč da širi krila.«
Namenjeno nam je živeti svoj polni potencial, vendar pa mora vsak sam prevzeti krmilo za svoj dvig. Tedaj in samo tedaj lahko tudi poletiš. In ko enkrat dvigneš sebe, dvigneš tudi Maribor. Je moje, tvoje, naše mesto. Jaz sem že dvignila sebe, sedaj si pa na vrsti TI!!