MAJA PIPAN – Hvala, življenje!

Nekako vedno imam srečo, da srečam ljudi, ki so ob pravem času na pravem mestu in se me dotaknejo tam in toliko kot je potrebno. Eden takih je gospod Valpatič iz MIRoljubnega kmetijstva, ki me je prepičal, da odprem trgovino z ekološkimi izdelki Mir na Gosposki ulici 3 v Mariboru. Nenadoma sem se začela srečevati z veliko ljudmi z različnimi potrebami in težavami, ki iščejo lastno pot in si želijo spremembe.

Vsega tega kot zaposlena v gradbeništvu s svojim s.p. nisem poznala. Prej sem delala z otipljivimi, bolj materialnimi izdelki in storitvami, zato na to spremembo zdaj gledam kot novo rojstvo, novo priložnost za učenje. Spoznala sem tudi moško vibracijo življenja, ki sem jo morala sprejeti in predelati. Sedaj je sodelovanje z moškimi povsem preprosto. Ko delo opravljaš iz sebe, z veseljem, so vse stvari bolj enostavne.

Takšno delo in srečevanja z ljudmi so me oblikovala, spreminjala kakor prsti mesijo moko in to me je za zmeraj izoblikovalo. Moja pot je kar naenkrat gladko stekla v pravo smer; dobila sem jasen pogled v prihodnost.

Kmalu je prišla naslednja preizkušnja. Nosečnost me ni ustavila, nadaljevala sem svoje delo z ljudmi in delo v trgovini, tudi takrat, ko sem pričakovala že petega otroka. V tem obdobju mi je ljubo življenje pripravilo marsikateri ovinek, ki sem ga morala sprejeti in zvoziti. Pri tem sem se kalila in svoje izboljšave vedno vpeljala tudi v svoj odnos do dela.

Življenje me je izklesalo v trpežno osebo, tako da me včasih moji otroci hudomušno kličejo „Bio človek“. Tudi oni so se morali prilagoditi življenju, ki so si ga izbrali in ga sedaj ozavestili. Tako da smo sedaj skupaj prava „Bio družina“, ki skupaj raste in se uči. Tako kot je barvito življenje samo, je polna različnih okusov tudi naša nova veganska restavracija DOBRO JEM. Veganska hrana ne pomeni, da v njej karkoli manjka, temveč prav nasprotno – veganska prehrana je zdrava, široka, drugačna in barvita, razigrana po naše.“