DANILO BURNAČ, direktor Mariborskega vodovoda, d.o.o.: S POZITIVIZMOM DO REŠEVANJA VSAKEGA PROBLEMA

KAJ SMATRATE KOT SVOJ NAJVEČJI OSEBNI USPEH?

V življenju ima človek vrsto ciljev, cilji, ki so uresničeni, dobljeni, je najbolje, kar lahko posamezniku pripada. Vsekakor je to, da imaš družino, otroke, zgradil sem stanovanjsko hišo in nenazadnje naredil neko poslovno kariero.

KAJ SMATRATE KOT SVOJ NAJVEČJI POSLOVNI  USPEH?

V zadnjih 3 letih smo prejeli 8 državnih nagrad, postali smo družbeno najbolj odgovorno podjetje v državi že tri leta zapored, bili smo 2x finalisti poslovne odličnosti, prejeli evropski certifikat poslovne odličnosti, družini prijazno podjetje, razglašeni za najboljše komunalno podjetje, prejeli smo priznanje za najboljše letno poročilo, in še vrsto manjših nagrad. Lahko rečem, da naši uporabniki, za katere izvajamo vodooskrbo, lahko z zadovoljstvom ugotovijo, da smo tudi poslovno, delovno odlični ter da skrbimo za to, da je varna in zdrava oskrba s pitno vodo, na območju, kjer Mariborski vodovod izvaja oskrbo s pitno vodo.

OGROMNO NAGRAD ZA PODJETJE, KI IMA SEDEŽ V MARIBORU, V MESTU, ZA KATEREGA PRAVIJO, DA IMA NAJMANJŠE MOŽNOSTI, DA SE NE DA, DA … KAKO JE USPELO VAM?

Vsekakor je možno vse, Pač je potrebno vložiti bistveno več napora, bistveno več truda, ogromno je potrebno imeti pozitivne energije. Jaz sem po svoji filozofiji večni optimist, naravnan pozitivno. Če pozitivno razmišljaš in tako gledaš na probleme, ki se pred tabo pojavijo, potem jih lahko tudi rešuješ. Problemi in ovire so zato, da  se preskakujejo.

KAKO GLEDATE  NA SLOGAN „KO DVIGNEM SEBE – DVGINEM MARIBOR“? JE TO POVEZANO Z VAŠO ŽIVLJENJSKO FILOZOFIJO?

Povezano je prav gotovo. Kdor ne skrbi za to, da bi pomagal drugim, seveda potem posredno tudi dviguje sebe, ne more pomagati okolju, v katerem živi. Tako da, če bi bilo v Mariboru več optimizma, več te pozitivne vrednote ter manj osebnega in drugega negativizma (tudi mediji so veliko pripomogli k negativnemu imidžu v mestu) – če bi vse to bilo bistveno bolj pozitivno naravnano, bi ljudje bili bolj zadovoljni in menim, da bi tudi marsikatero prepreko in oviro v Mariboru premaknili.