5. Festival, 12.12.2019, Trg Leona Štuklja

5. festival Ko dvignem sebe, dvignem Maribor s Čudežnimi polji in zgodbami za dvig

By admin|01/12/2019|festival|0 comments

12. 12. 2019, Trg Leona Štuklja

»Jaz (lahko) vplivam na spremembe !« je slogan tradicionalnega, letos že 5. festivala Ko dvignem sebe, dvignem Maribor. Želimo predati sporočilo zavedanja, da vsak človek ima vpliv, da lahko spreminja. “Moj vpliv je lahko sprememba. To je moja moč. Moja osebna odgovornost je, da naredim tisto, kar lahko izboljša mene, družbo in okolje.” sta prepričana Miro Mihec in Iris Magajna, člana ožje ekipe organizatorjev.

5. festival bo potekal po utečenem protokolu. Na odru Trga Leona Štuklja se bodo izmenjevale zgodbe znanih in manj znanih Mariborčanov z glasbenimi točkami. Predstavili bomo projekte občine; Marko Soršak Soki iz društva 20 za 20 bo pozval k ponovnem darovanju glasbil za osnovne šole; Tina Arnuš bo predstavila zgodbo požgane trgovine brez plastične embalaže Zelena japka, ki je na Mali tržnici konec novembra ponovno odprla svoja vrata; ddr. Matjaž Mulej in njegova hči mag. Nastja Mulej bosta pozvala obiskovalce k celoviti reviziji svojega življenja in pomenu prevzemanja osebne odgovornosti, s čimer lahko prispevajo k družbi; predstavila se bodo nekatera mariborska socialna podjetja, ki jim več kot dobiček pomeni pozitivni družbeni učinek za ljudi in okolje; Tone Partljič bo v nekaj minutah povedal nekaj, kar se vas bo dotaknilo in vam zato zagotovo ostalo v spominu. Spomnili se bodo tudi vseh sodelujočih na dosednjih štirih festivalih Ko dvignem sebe, dvignem Maribor in jim podelili priznanja.

Kar se tiče glasbenega programa, so doslej nastope potrdili Jože Kobler s pesmijo Še eno rudno daj točajka, mariborski Elvis Presley Samir Kobler in skupina Čudežna polja, ki bi naj uprizorila pravi koncert.

Organizatorji 5. festivala:

Miro Mihec, Etika d.o.o. in predstavnik Združenja Socialna ekonomija Slovenenije; Iris Magajna, društvo Pupillam, so.p.; Marjan Holc, predsednik društva Dnevni center aktivnosti za starejše Toti DCA, so.p. ter Neva Pipan iz Mestne občine Maribor. Zraven je ekipa prostovoljcev: Maja Magajna, Ida Harc, Slavica Kilic, Nevenka Krajnc…

Kontakt:

Miro Mihec, miro.mihec@etika.si, 041 710-277