Rok Terkaj – poznan kot raper TRKAJ

Vegetarijanec sem postal, ker sem bil navdihnjen z vzhodnimi religijskimi izročili karme in reinkarnacije in ahimse – nenasilja. Kasneje je moja prehrambena navada dobesedno prešla v navado. Danes sem vegetarijanec iz bolj praktičnih razlogov; ker je človeštvo tako napredovalo in je trg prinesel obilo različnih produktov, ki so tako dobri in zdravi da lahko meso zamenjajo in če imamo takšno možnost, ne vidim smisla, da je potrebno potem raje ubijati oz plačati za ubijanje nedolžnih živali. Drugi razlog pa je ravno v tem, da enostavno – ko ješ meso, ne veš kaj točno dobiš, če kupuješ v nakupovalnih centrih ali ješ v prehranjevalnicah. Koliko antibiotikov, hormonov je bilo v živalih, ki so živele v obupnih razmerah? Meni se to ne zdi zdravo, nisem pa na strani obsojanja tistih ki jedo meso, naj vsak izbere svojo pot, opažam pa, da se vse več ljudi odloča za takšen korak k nemesnemu prehranjevanju, večinoma postopoma, da je mesto na jedilniku 1x-2x na teden, podobno kot so se prehranjevali naši očaki, ne pa vsak dan.

 

Rok Terkaj (roj. 1983), poznan pod umetniškim imenom Trkaj, je pisec besedil, novinar, po-potnik, dvakratni slovenski zmagovalec v freestyle battlu in univerzitetni diplomirani teolog, ki mu rap narekuje življenjski ritem že od leta 2001. S prvim albumom V Času Enga Diha (2004) je osvojil radijske valove in poslušalce ter postal debitant leta v oddaji Videospotnice, do danes pa je v rapersko vesolje poslal še štiri albume: z nagrado diamant za najboljšega moškega izvajalca leta ovenčani Rapostol (2007), Pasož (2010) Vse je OK (2013) in Dan Zmage (2015).

Zbirko kolumn, ki jih je objavljal v prilogi Ona, je zbral v knjigi Živ! (2013). Ob vsej svoji ustvarjalnosti iskreno verjame in se trudi spremeniti svet na bolje, do zadnjega diha. Do zmage! Sodeloval je na projektih s priznanimi glasbeniki (KRS ONE, Gibonni, Planet Asia, Nermin Puškar, Janez Bončina Benč,…) poleg tega pa je zelo aktiven tudi na področjih dobrodelnosti in aktivnega preživljanja prostega časa. Je pobudnik zabave Blok Party, ki v domačem Savskem naselju dosega tradicionalno vrednost.

Je eden izmed iniciatorjev kreativnega centra V.I.B.E., kjer se družijo mladi in kreativni talenti, ki želijo svoje znanje in talent ponesti preko domačih meja. V zadnjem letu deluje kot spremljevalec na osnovni šoli Savsko naselje, kjer pomaga otrokom razviti zaupanje vase in razviti svoje talente.