Maja Kralj – Moja zgodba

In je čas, da dam nekaj tudi na papir oz. v računalnik in ne skrivam samo v mislih. Sem mamica dveh prekrasnih otrok z veliko željo po ustvarjanju nečesa novega, spoznavanju novih ljudi, v duši razpeta med iskanjem priložnosti v poslu,  ustvarjalnostjo, materinstvom, željo po uspehu. Že od nekdaj me ženejo kolesa naokoli, rada sem v pogonu in imam venomer oči odprte za novosti ampak še do pred kratkim nisem imela dovolj moči in poguma zakorakati in preskočiti tisto mejo. Mejo, ki je kot most čez prepad na drugo stran, tam kjer je priložnost za nekaj več. Da in sem zakorakala na ta most, poln trepetanja, strahu pred novostmi, strahu med nevednostjo. Zanimivo kdaj spoznamo kako malo vemo. Komaj takrat, ko vemo že zelo veliko in leta izkušenj nam dajejo podlago, da lahko stopimo korak dalje.

Že kot mlada deklica polna pričakovanj sem se podala ven iz rodnega kraja. Pridna punčka je odšla iz rodnega kraja pri zgodnjih 15. letih v takrat daljno Ljubljano do katere me je vozil vlak vsako nedeljo zvečer navadno tri ure in nato v petek nazaj v Maribor. Naglas je še vedno tu, srce je predano totem našem Maribori in ostajam ter dvigujem sebe za naš Maribor. Moja zgodba glede dela in prispevanju v državni proračun se je začela daljnega leta 1999, ko sem začela delati kot farmacevtski tehnik v javem zavodu Mariborske lekarne in ji ostala zvesta dolgih 12 let. Zaradi želje po nekaj več in učenju sem se na »stara  leta« vpisala na izredni faks kjer sem končala sprva komercialo in nato še nadaljevala ekonomijo. Iz naravoslovca v družboslovca in nato v osebo, ki si upa in ne vrže puške v koruzo.

Dva porodniška dopusta med faksoma, materinstvo, menjava zaposlitve in veliko malenkosti so me izoblikovale v odraslo žensko. Zbrala sem pogum in menjala zaposlitev ter odšla iz varne javne službe v gospodarstvo kjer kot vemo se vedno veliko spreminja. V skoraj dveh letih in pol sem se naučila veliko, vsrkala vse kar je bilo mogoče ampak kljub vsemu ostala na koncu presežek. Hvala za to izkušnjo in preizkušnjo saj me je naredila močnejšo in še bolj prepričano vase, da marsikaj zmorem. Da počasi tudi jaz rastem na odločnosti. Verjamem v svoj projekt, ki govori sam zase. Na vseh ravneh se trudim združevati tiste, ki si želijo živeti s sloganom: BIO- EKO- EKOLOŠKO- NARAVNO je naša prihodnost! Moj smisel je sodelovati pri raznih dejavnostih, ki peljejo v to smer.

Svoj čas posvečam družinskem podjetju PROMEDIC in sem distributer za ličila s certifikati biološko, vegansko, ni testirano na živalih in brez niklja. To so ličila iz Italije PuroBIO, ki so me prevzela in jih predstavljam v Sloveniji. Začetki so težki saj so se izkazale trditve za resnične, ki opisujejo našo lepo deželo: nezaupljivi ljudje do novosti, preračunljivi in predani reklamam velikih kooperacij. V prostem času pa sem prostovoljka pri društvu ZELENI KROG kjer združujemo kmetije z eko certifikatom iz Slovenije in kupcev, ki si želijo jesti lokalno in zdravo hrano s čim manj strupov. Majhen korak je začetek in je pomemben, da smo pripravljeni na večji poskok.

Moja zgodba ima še veliko dogodkov o katerih bi lahko govorila ampak verjamem, da me boste poiskali in povprašali, če vas bo to zanimalo. Vsem želim, da zberejo kanček poguma v sebi in delijo svojo zgodbo z nami saj verjamem, da so izkušnje vsakega posameznika pomembne in lahko pomagajo drugim.