3. dan (sobota, 14. oktober)

Praznovanje – Dan sprostitve in univerzalne komunikacije z glasbo, petje, plesom.

koncert LEGENDE MARIBORA z znanimi Mariborčani in njihovimi zgodbami za dvig ter Od 20. ure naprej rock koncertu hit cover skupine WAKE UP.

PROGRAM 3. DAN: sobota, 14.10.2017

DVIGNIMO SE Z LEGENDAMI MARIBORA

Od 7.00 do 14.00 smo telovadili, meditirali, se zdravili. Od 16. do 20. ure smo se družili in praznovali ob predstavitvi plesnih šol, delavnic, glasbenih, športnih in kulturnih skupin. Ob 20. uri smo ga čagali z rock skupino Wake up.

DVIGNIMO MARIBOR v veliki dvorani

07.00 – 07.45  Telovadba – Šola zdravja, Nada Naberšnik

08.00 – 08.45 Hapkido samoobramba za vse – Jure Žnidarič

09.00 – 10.15 Meditacija Šola luči – Petra in Uroš Dobnikar

10.30 – 11.15 Zvočna kopel z gongi Marjan Zelenik, Društvo Neskončnost

11.15 – 11.45 Irena Debeljak – Dušni zapisi,

12.00 – 14.00 Zdravljenje Om Chanting Slovenija

KOTIČEK pred glavno dvorano

Optika Meet – gratis pregled vida, Angelina Premdehar – Spoznajmo.se,   Robert Koprivc – Orgoniti, Sebastijan Sekol, KJIS Club – Samurajsko mečevanje, Mia Miše – 5 minutne vaje sočutja; Iris Magajna – moč besed, Jelka Segulin – rešitve s pogovorom

PREDAVANJA ZA DUŠO – zgornja dvorana

10.30 – 11.30 Aleksandra Kelc – Hiperaktivnost

11.45 – 12.30 Katja Škrabar & Tatjana Ramšak – Agentka za ljubezen

12.45 – 13.45 Dr. Miha Munda – Naše predstave o tem svetu so napačne

KOTIČEK ZA DUŠO – zgornja dvorana

Aleksandra Kelc- simboli, Barbara Koveš – pregled in krepitev čaker, Žana Vračun – ,Pikica sonca, Polona Jaušnik – Refleksoterapija, Tina Dubrovnik – poslikava s kano, Irena Debeljak – Dušni zapisi, Klub zaupam vase:Tatjana Ramšak&KatjaŠkrabar  -Agentka za ljubezen,  Polona Strašek Borko – Heal Your Life trener

KOTIČEK ZA MLADE – dvorana pritličje desno

čarodej Gordan Čanadi, ustvarjalne kocke, foto kotiček

10.30 Nastop RAZVOJ Maribor

odmor

LEGENDE MARIBORA

17.00 – 18.00 Plesni in glasbeni nastopi: Plesna šola Rolly, Hiša Zahir, Plesna Izba – koreografija Anita Čanadi, Mojca Mihec, Tigrice

18.00 – 19.30 LEGENDE MARIBORA: Jože Kobler, Marko Soršak-Soki, skupina SKATER, Samir Kobler, Smiljan Pušenjak z napolitanskimi napevi…IN GOSTI PRESENEČENJA !

19:30 Nagovor ob 10. obletnici podjetja za etično oglaševanje in projekte ETIKA d.o.o.

19:35 Nastop TOMET

20.00 – 22.00 Koncert old school rock skupine WAKE UP[/vc_column_text]

Ker sta gibanje in 3. festival Ko dvignem sebe, dvignem Maribor namenjena ljudem in njihovemu dvigu za skupni dvig Maribora, prosimo delite objavo po svojih kanalih.

Poročilo

Tretji dan, v soboto 14. oktobra je bil dan za sprostitev, rekreacijo, učenje borilnih veščin, plesa in glasbe.

Začeli smo že ob 7.00 zjutraj s telovadbo ob sončnem vzhodu Šole zdravje, ki jo v Mariboru vodi krepka in vitalna upokojenka Nada Naberšnik.

Za njimi smo se učili samoobrambe Hapkido z Juretom Žnidaričem.

Čudovita sprostitev, blažen mir telesa in uma sta pričarala Petra in Uroš Dobnikar z zvoki kristalnih posod in nas  popeljala v čudovito srčno meditacijo.

Za tem smo se lahko še globlje zazrli vase, odkrili luč svetlobe v zvočni kopeli z gongi Društva Neskončnost in Marjanom Zelenikom. Zdravilni zvoki in vibracije so napolnile vse nas in prostor okrog nas.

Irena Debeljak nam je s svojim sporočilom dala misliti o pomenu dušnih zapisov in našega poslanstva. Z zdravilnim glasom zloga Om smo zaključili dopoldanski del v veliki dvorani Narodnega doma s skupinskim zdravljenjem.

Vzporedno so bile v Kotičku za dušo mojstrice in mojstri za izboljšanje kakovosti življenja. Aleksandra Kelc s simboli, Barbara Köveš s pregledom in krepitvijo čaker, Žana Vračun, Pikica sonca z mandalami, Polona Javšnik z refleksoterapijo, Tina Dubrovnik s poslikavo s kano in kartami, Klub zaupam vas s Tatjano Ramšak in Katjo Škrabar, agentko za ljubezen ter Polona Strašek Borko, Heal Your Life trener., Mia Miše, 5-minutne vaje sočutja, Predavanja za dušo so imeli Aleksandra Kelc o hiperaktivnosti, Katja Škrabar, agentka za ljubezen in dr. Miha Munda, Naše predstave o tem svetu so napačne.

V kotičku za mlade smo bili deležni otroške predstave Razvoja Maribor, nastopa čarodeja Gordana Čanadi, zabave z ustvajalnimi kockami Pro-Andy in malih zvezd fotografskega studia Čarobna svetloba z Anito Mitendorfer in Lucom Paramidanijem.

Sejemski del so popestrile stojnice Etika, etični marketing, Društvo Pupillam, Eko dom,  Iris Magajna, Moč besed, Jelka Segulin, Rešitve s pogovorom, Optika Meet, Pregled vida, Robert Koprivc z Orgoniti, KJIS  Club in samurajsko mečevanje, Angleina Premdehar z oddajo Spoznajmo.se.

Plesna hiša Zahir je z nastopom orientalskih plesalk segrela in navdušila gledalce.

Mladi plesalci plesne šole Rolly, Plesne izbe in Društva Oziris so v prostor vnesli energijo in ponos na našo mladino. Če mladino dobro usmerjamo in vodimo, lahko dobimo samo dober rezultat.

To sta potrdila Marko Soršak Soki in njegov mentor……… saj je Marko za glasbo navdušil šolarje v več kot 60 šolah po Sloveniji in jih z glasbili tudi opremil. Njegov prvi cilje je 100 šol. Vemo, da mu bo uspelo..

Jože Kobler, legenda Maribora nas je s pesmijo popeljal v čase, ki se jih radi spominjamo. Sam pravi, da mu je petje velika motivacija v življenju.

Pevca skupine Skater sta gledalcem pospešila utrip s hitrimi poskočnimi pesmimi.Smiljan Pušenjak pa nas je zazibal v stare nežne melodije.

Legendarna Lidija Kodrič nas je osvojila s svojim nastopom kot prava mladenka. Kljub letom in zdravstvenim težavam je lahko vzgled in motivacija kako dvigniti sebe v vsakem trenutku.

Na koncu pa je Samir Kobler kot Elvis dvignil staro in mlado na noge in v ples.

Pravi ritmi za dvignit rit, kot pravi naša Jerneja Krapše, trenerka uspešnega življenja, ki nam je zavrtela video motivacijske zgodbe Mojce Gorjanc.

Tudi mlada pevka Mojca Mihec je s svojim nežnim, a odločnim glasom osvojila občinstvo.

Iris Magajna, predsednica društva Pupillam, so.p. z ekipo sodelavk je imela ganljiv govor za Mira Mihca ob 10. obletnici podjetja Etika d.o.o., podjetja za etični marketing.

Nagovor Mira Mihca ob družbi njegove hčerke Mojce Mihec ob 10. obletnici podjetja Etika d.o.o.

Tomaž Tobias – Tomet si je delil slogan “Vsi sm”o eno skupaj z Mirom Mihcem “Ni vseeno, vse je eno”.

Kot se spodobi, smo na koncu za dve uri zaropotali z rock skupino Wake up z gostjo Mojco Mihec, ki ji mi dodamo Wake up Maribor. Zakaj? Ko dvigneš sebe, dvigneš Maribor.

Fotografije: Tadej Fabijan, Luka Haložan, Luca Paramidani, Anita Mittendorfer, Miro Mihec

Soorganizator 3. dne festivala je Društvo VSE=MOGOČE, Vida Klemenc (070 842-321)

Dogodek povezuje Jerneja Krapše, trenerka uspešnega življenja, Tečaj obilja

Organizatorji 3. festivala Ko dvignem sebe, dvignem Maribor

Miro Mihec, PR Ko dvignem sebe, dvignem Maribor, 041 710-277
Iris Magajna, predsednica društva Pupillam, so.p., 041 842-321
Mirjana Ivanuša-Bezjak, članica organizacijskega odbora festivala

Glavni so-pokrovitelj festivala je specialist za ogrevanje podjetje EKOSEN d.o.o.

Častno pokroviteljsto: župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec

Prijavite se na brezplačni vstop: http://kodvig.si/festival/3-festival/

Tukaj si lahko ogledate naše dosedanje aktivnosti gibanja Ko dvignem sebe, dvignem Maribor v zadnjih 3 letih našega delovanja.

[/vc_column][/vc_row]

Glavni so-pokrovitelj festivala je specialist za IR ogrevanje, podjetje EKOSEN d.o.o.

Pokrovitelj 1. dne festivala je podjetje PETLJA d.o.o. z VIKI kroglicami in kremo

Pokrovitelj 2. dne festivala je Delavska hranilnica d.d.

Podporniki festivala:

               Poslovna boginja dr. Špelca Morojna, Demago d.o.o., Habeco poslovna darila, Net tv, TAO Avto Obrovnik, Snaga d.o.o., Mariborski vodovod j.p.,d.d.

Častni pokrovitelj:

župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec.